Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δεσμεύεται η περιουσία του Λάκη Γαβαλά

Δεσμεύεται η περιουσία του προφυλακισμένου επιχειρηματία και σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά ο οποίος ενδέχεται να βρεθεί άμεσα κατηγορούμενος και για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προχώρησε ήδη στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του 60χρονου επιχειρηματία ο οποίος βρίσκεται...
προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 146.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την...
απόφαση αυτή της Αρχής αναμένεται να επιδοθεί από την Εισαγγελία της Αθήνας τις επόμενες ημέρες στον Λάκη Γαβαλά σε βάρος του οποίου είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ν’ ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σε βαθμό κακουργήματος. Σημειώνεται ότι, ο επιχειρηματίας έχει ήδη καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής του με όρους στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με βούλευμα του τις προσεχείς ημέρες.

Εν τω μεταξύ, λόγω της αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκε για τις 6 Ιουνίου 2012 η δίκη του στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τα χρέη του επιχειρηματία προς το δημόσιο του Λάκη Γαβαλά που ανέρχονται στο ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ.

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε τελικά η αδελφή του Λάκη Γαβαλά, Παναγιώτα η οποία επίσης κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον ανακριτή. Σε βάρος της είχαν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους 7.747.017,14 ευρώ ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως εντεταλμένη σύμβουλος εταιρείας διακόσμησης εσωτερικών χώρων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 δεν απέδωσε Φ.Π.Α. ποσού 145.500,23 ευρώ. Επιπλέον , κατά τη διαχειριστική περίοδο του πρώτου διμήνου τρέχοντος έτους δεν απέδωσε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών ποσού 4.282,95 ευρώ. Επίσης, σε βάρος της, ως εντεταλμένης συμβούλου άλλης εταιρείας έχουν βεβαιωθεί χρέη ύψους 7.597.233,96 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου